Practica Hyperion

Oportunitati de voluntariat pentru studenti

Te-ai întrebat vreodată de ce ai putea să fii voluntar? Oamenii aleg să facă voluntariat din motive variate. Pentru anumite persoane voluntariatul oferă șansa de a da ceva înapoi comunității sau de a face diferența pentru oamenii din jurul lor. Pentru alții, oferă o oportunitate de a dezvolta noi abilități sau de a construi pe baza experienței și cunoștințelor existente.

Indiferent de motivație, un lucru este cert: faptul că voluntariatul este atât o provocatoare, cât și o activitate plină de satisfacții.

  1. Fundatia Doina Cornea

Fundaţia s-a constituit în scopul păstrării vii a memoriei doamnei Doina Cornea. Are în componenţă Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunimului din România, Editura Doina Cornea, Biblioteca Doina Cornea – Bibliotecă a Rezistenţei Împotriva Totalitarismului. Derulează activităţi culturale şi sociale care au legătură cu scopul fundaţiei. Beneficiari: Toţi cei ce vor să trăiască în Adevăr, toţi cei care vor să cunoască adevărata istorie recentă a României, toţi cei pentru care Cultura şi Istoria noastră contează. Tinerii care vor să cunoască adevărata istorie.

Dacă doriți să aflați mai multe, accesați: https://www.fundatia-doinacornea.ro/index.php/contact 

  • Asociația The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) – TNPD

Descoperă The New Pagan Dawn (TNPD), organizația culturală revoluționară din România ce are misiunea de a-ți îmbogăți nivelul spiritual! Cu sediul în vibrantul București, TNPD este pioniera și cea mai mare asociație dedicată promovării cultelor păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice. Însă TNPD nu se oprește doar la promovarea informațiilor despre aceste subiecte fascinante. Noi ducem experiența la un nivel superior prin desfășurarea de activități religioase, campanii de mediu și apărarea patrimoniului dacic. Cu ajutorul colocviilor, conferințelor și centrelor educaționale, ne propunem să oferim o gamă amplă de activități educative captivante. Dar asta nu e tot! TNPD susține și dreptul tău de a practica religia în mod liber. Astfel, organizăm sesiuni de yoga, tantra și multe altele pentru a-ți ajuta să-ți explorezi și să-ți dezvolți spiritualitatea. Beneficiarii noștri sunt cei care împărtășesc pasiunea pentru cultura păgână în comunitatea noastră românească și în diaspora. Aliații și entitățile care sprijină activitățile noastre de cultură și conservare a patrimoniului păgân din România sunt, de asemenea, parte integrantă a familiei TNPD.

Pentru detalii suplimentare, vizitați: https://thenewpagandawn.eu/contact/

  • Asociatia Plaiuri Noi

Asociația Plaiuri Noi crede că poate avea un aport la dezvoltarea durabilă a unor locuri sau microregiuni din Transilvania prin realizarea de proiecte sau servicii de interpretare a patrimoniului local prin povești, branduri sau platforme noi. Asociația face cercetare, promovare și activare de experiențe locale în scopul dezvoltării de branduri și proiecte cu accent pe specificul local. Începând cu anul 2020 am coordonat mai multe proiecte regionale în Județul Cluj sau Transilvania:

Proiectul nostru cel mai important este Ținutul Fluturelui Albastru. Ținutul Fluturelui Albastru este o microregiune a județului Cluj, compusă din 12 comune, aflate de-a lungul Someșului Mic: Aluniș, Apahida, Bobâlna, Bonțida, Borșa, Cornești, Dăbâca, Iclod, Jucu, Mintiu Gherlii, Sic și Vultureni. Este în același timp un proiect care strânge, în jurul unui simbol comun, comunitatea locală și ofertele sale de experiențe autentice cu scopul de a crea un concept de destinație unitară. Brandul teritoriului a fost lansat acum 3 ani, cu sprijinul și prin consultarea comunității și a autorităților locale. După lansarea brandului au urmat activități neîntrerupte în teritoriu coordonate de asociația Plaiuri Noi, prin implicarea comunitatii locale.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați:

www.tinutulflutureluialbastru.ro

www.campiadintrelacuri.ro

https://www.facebook.com/microregiunifatainfata/

 www.camaravie.ro

  • Asociatia Forumul Artelor Vizuale

Asociația Forumul Artelor Vizuale are drept scop principal îmbunătățirea calității vieții culturale, științifice, artistice și educaționale a publicului prin organizarea de festivaluri locale, naționale și internaționale cu scop științific, cultural, artistic și educațional, prin identificarea și protejarea patrimoniului cultural național material și imaterial, prin implementarea de proiecte în vederea valorificării potențialului artistic, turistic și cultural al țării. Asociația Forumul Artelor Vizuale este organizator al proiectului “Eforie Colorat Grădina de Cinemascop”, inițiator al proiectelor eco-art “Intervenție Culturală”,  “aggressiON/OFF: public, privat, natural” si al proiectului de cercetare si documentare “Arhivele Litoralului”, proiect ce își propune pe termen mediu-lung să pună bazele primului muzeu dedicat istoriei și turismului pe litoralul românesc. Totodată Asociația F.A.V. este co-fondator și co-organizator al “Festivalului Cinemascop” încă de la prima sa ediție în 2018.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați: https://forumulartelorvizuale.org/contact